Orez cu mazare si pui de morcovi

de RalucaIrina in Mancaruri de post, 3 Iun 2011 | 10558 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 cana de orez
  • 200 g pui de morcovi congelati
  • 300 g mazare congelata
  • o legatura marar
  • 2 linguri ulei 
  • 4 cani apa calda
  • Mix de condimente:
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita piper verde
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu mazare si pui de morcovi:

  1. In primul rand se prepara mixul de mai sus, intr-un bol mic se amesteca toate condimentele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in cele doua linguri de ulei, intr-o oala potrivita, la foc mic. Cand a devenit ceapa sticloasa se adauga orezul si se amesteca.

2.  Peste orez adaugam mazarea si puii de morcovi, amestecam pana se dezgheata complet legumele,  apoi turnam pe rand cele patru cani de apa calda. Este foarte important ca focul sa fie mereu la putere mica si sa amestecam din cand in cand in orez.

3. Dupa ce a fiert orezul, se condimenteaza cu mixul pregatit la inceput , se adauga  mararul tocat. Noi l-am servit ca fel principal cu paine cu ardei foarte buna(descoperita in Kaufland), dar poate fi servita si garnitura mai ales langa o portie de gratar :D. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare si pui de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu dovlecel